Fransk maräng
2013-01-04 @ 14:47:00 / Bakning
Blev lite lätt eftermiddags bak och körde på en gammal favorit.
Franska maränger 30-40 stycken
5 äggvitor
3½ dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
5 äggvitor
3½ dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
½ tsk vanilj arom
½ tsk karamell färg (eget val av färg)
Gör såhär:
Börja med att fylla en kastrull med vatten och medans det kokar upp häll i äggvitorna och vaniljsocker i en skål och vispa på hög hastighet tills det blir riktigt fluffigt. Ställ skålen över vattenbad när det börjat koka.
Sätt spisen på 5:an och tillsätt socker i skålen med vispad äggvita. Vispa med elvisp över vattenbadet tills marängen blivit väldigt fast i konsistensen. Ta sedan bort skålen från vattenbadet och vispa med hög hastighet tills marängen har svalnat (minst 5min) ganska ordentligt.
Tillsätt karamellfär och essensen (vaniljaromen). Häll marängen i en sprits och spritsa ut maränger i valfri form/storlek på bakplåtspapper.
Grädda marängerna i 130 grader i mitten utav ugnen i cirka 30-40 minuter, beroende på marängernas storlek. Marängerna skall vara lite sega i mitten.
Gör såhär:
Börja med att fylla en kastrull med vatten och medans det kokar upp häll i äggvitorna och vaniljsocker i en skål och vispa på hög hastighet tills det blir riktigt fluffigt. Ställ skålen över vattenbad när det börjat koka.
Sätt spisen på 5:an och tillsätt socker i skålen med vispad äggvita. Vispa med elvisp över vattenbadet tills marängen blivit väldigt fast i konsistensen. Ta sedan bort skålen från vattenbadet och vispa med hög hastighet tills marängen har svalnat (minst 5min) ganska ordentligt.
Tillsätt karamellfär och essensen (vaniljaromen). Häll marängen i en sprits och spritsa ut maränger i valfri form/storlek på bakplåtspapper.
Grädda marängerna i 130 grader i mitten utav ugnen i cirka 30-40 minuter, beroende på marängernas storlek. Marängerna skall vara lite sega i mitten.
Nikolina