Kladdkakemuffins

2012-10-21 @ 18:21:29 / Bakning
 
Ca 16 st normalstora muffins
 
Ingredienser
2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
100 g smör

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det kallna. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål med gaffel så att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, men vispa inte för länge. Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Klicka ut smeten i formarna, fyll till lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
 
Tips
När du vispar ingredienserna så är de bäst att vispa med en vanlig visp och inte en elvisp. Sen brukar muffinsarna va godast när man såfort de är klara ställer de i kylen och låter de kallna över natten (då blir de sega och enligt mig mycket godare). Nästa dag så vispar du grädde och klickar på muffinsarna innan serviering som grädden på moset.   
 
Nikolina



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo