Franska maränger

2012-09-25 @ 19:17:00 / Bakning
 
Provade på att göra franska maränger igår resultatet blev väldigt lyckat och det blir definitivt något som måste göras om. Hittade ett recept här hemma och satte min egen prägel på det genom att ta lite vaniljsocker i så att smaken blir mer än bara ägg och socker. Här har ni receptet enkelt och gott något som rekomenderas.
 
Franska maränger
Ca 30 stycken (beroende på storleken ni gör på dem)
 
5 äggvitor
3,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär
Vispa äggvitorna och vaniljsockret i en värmetålig skål på hög hastighet tills det blir fluffigt. Ställ skålen över ett vattenbad som står på spisen på 5an och tilsätt socker i äggblandningen när vattnet kokat upp.
Vispa blandningen med elvisp tills marängen blivit väldigt fast i konsistensen. Ta sedan bort skålen från vattenbadet och vispa på hög hastighet tills marängen har svalnat (minst 5 min) ganska ordentligt.
Om man vill kan man även tilsätta andra smakämnen och karamellfärg.
Häll marängen i en sprits och spritsa ut marängen i valfri form/storlek på bakplåtspapper. Grädda marängerna i 130 grader i mitten av ugnen i cirka 30-40 min, beroende på storleken. marängerna ska vara lite sega i mitten.
 
 
Nikolina



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo